Narcisme maakt blind

De dag na zijn inauguratie vertelde de heer Trump met eigen ogen gezien te hebben dat de hele Mall afgeladen vol was, tot aan Washington Monument toe. Hij sprak zijn verontwaardiging uit over een niet nader genoemde tv-zender die grote leegstand zou hebben getoond.
Donald Trump accuses media of lying about size of inauguration crowd, says about ‘million and half’ attended
Volgens de heer Trump waren er 1 tot 1,5 miljoen toeschouwers.

De National Mall is een groenstrook van 3 km lengte tussen Capitol Hill en de rivier de Potomac. Op ongeveer tweederde (1,8 km) staat Washington Monument, de markante obelisk. De zichtlijn tussen de bomen is ongeveer 90 m breed.
Het aantal toeschouwers dat op de National Mall in Washington DC de inauguratie van de heer Trump bijwoonde wordt geschat op 200.000 tot 300.000, hooguit tweederde van het aantal dat in 2009 naar Obama is komen kijken (460.000). [https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/22/vs-in-wereld-van-alternatieve-feiten-6344095-a1542482]

Foto’s die de New York Times publiceerde, zijn in overeenstemming met de eerder genoemde schatting en met de door de heer Trump verketterde beelden.
zie foto [https://www.nytimes.com/interactive/2017/01/20/us/politics/trump-inauguration-crowd.html]
Ook de cijfers die Washington Metropolitan Transit Authority (WMTA) op Twitter publiceerde over de aantallen metro-ritten getuigen van minder belangstelling voor de heer Trump dan voor de heren Obama en G.W. Bush.

Nog diezelfde dag werd de pers naar het Witte Huis geroepen voor een toespraak door Sean Spicer, de nieuwe perschef. Deze deed verslag van een glorieus optreden van de heer Trump bij de CIA en vervolgde:

That´s what you guys should be writing and covering, instead of showing division about tweets and false narratives. The President is committed to unifying the country and that was the focus of his inaugural address. This kind of dishonesty in the media that is challenging to bring about our nation together is making it more difficult.

There´s been a lot of talk in the media of responsibility to hold Donald Trump accountable

I´m here to tell you it goes two ways. We´re gonna hold the press accountable as well. The American people deserve better, and as long as he serves and he is the messenger of this incredible movement, he will take his message directly to the American people where his focus will always be.

Kort gezegd: wanneer jullie het nieuws niet weergeven zoals het ons uitkomt, dan zoeken we onze eigen kanalen. Binnen een etmaal na zijn inauguratie zegt de heer Trump de pers de wacht aan.

Dat wekt grote verwachtingen voor de toekomst.

 

 

 

.

Dit bericht is geplaatst in mensenrechten, politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *